Team:UChile OpenBio-CeBiB/Collaborations/translation/Dutch

Document

Greenhardtii Project


De aarde houdt constant zijn balans en ontvangt voortdurend biogeochemische cycli. De koolstofcyclus, dewelke hoofdzakelijk uit de interactie van fototrofe en heterotrofe organismen bestaat is bijzonder belangrijk. Fototrofe organismen verbruiken daarbij koolstofdioxide, heterotrofe organismen zetten daarentegen koolstofdioxide weer vrij. Jammer genoeg is dit evenwicht uit balans geraakt, fossiele brandstoffen worden verbrand en groene zones worden steeds kleiner waardoor steeds meer CO2 in de atmosfeer belandt.
Stijgende CO2-concentraties zorgen voor een globaal broeikaseffect, wat zorgt voor de opwarming van de aarde. Enkele graden alleen zijn niet genoeg om de aarde uit zijn balans te trekken, doch bezorgen deze graden ernstige veranderingen in het ecosysteem en hydrogeologische fondsen. Het smelten van gletsjers, stijgende zeespiegel, droogte, overstromingen, dodelijke hittegolven, brand, uitdroging en andere verschrikkelijke gebeurtenissen zijn hier het gevolg van. Wij, het iGEM team UChile_OpenBio-CeBiB hebben dit probleem aangepakt en hebben een strategie ontwikkeld om CO2 op te vangen. We gebruikten en produceerde biomaterialen van economische en wetenschappelijke interesse.
Om ons project te vervolledigen hebben we twee stadia doorlopen. De eerste etappe bestaat uit twee transformaties in de groene algen Chlamydomonas reinhardtii, dewelke aan de ene kant een cyanobacterie enzym fructose-1,6 / sedoheptulose-1,7-bifosfatase, voor de verbetering van de Calvin Cyclus (een van de hoofd stadia van de fotosynthese), en aan de andere kant een reporter (RFP) integreert, om de induceerbare promotor (METE) te begrijpen en te karakteriseren. Het tweede stadia omvat het invoegen van alle afwezige enzymen om de stofwisseling voor de productie van de biomaterialen mogelijk te maken en daarbij veel over de promotor geleerd te hebben. Verder hebben we geprobeerd de behoefte van vervuilde gemeenschappen te begrijpen, en samen met hen een strategie te bedenken voor de implementering van bioreactoren en te bepalen welke biomaterialen het meest geschikt en nuttig voor deze gemeenschappen zijn. De PuchuncavĂ­ Bezirk in de V regio van Chili is een van de meest bevuilde gebieden in het land. Deze bevolking leeft met thermo elektrische energiecentrales, olieraffinaderijen en productie apparatuur. Dat is de reden waarom wij van het begin af aan met de gemeente en hun raadhuis samen gewerkt hebben, om hun gezondheidsbehoeften te respecteren en daarbij zo snel mogelijk een bioreactor voor hen te ontwikkelen.



Thank you iGEM Heidelberg!!